Home > Fortuna Sittard pakt drie punten tegen Heerenveen

Fortuna Sittard pakt drie punten tegen Heerenveen

feb 5, 2022 | 1Limburg, Sport

Voor het eerst sinds begin november waren er weer toeschouwers in het stadion. Tegen Heerenveen waren er dat ruim 4200 en het Sittards devies was ‘punten pakken’ !

Bij Fortuna maakte Dimitrios Siovas zijn debuut in de versterkte defensie, naast zijn landgenoot Andreas Samaris en gecompleteerd door Martin Angha. Daarmee kregen de backs Mickaël Tirpan en George Cox ruimte om aanvallende acties te maken. Dat had direkt effect in een sterke beginfase met een schot van Cox, een kopbal van Flemming én een beste kans voor Mickael Tirpan.

In de 14e minuut leidden de offensieve daden tot een Sittardse voorsprong: Tirpan gaf voor en Zian Flemming opende de score, 1-0. In een hoog tempo ontwikkelde zich een aantrekkelijk duel met ook mogelijkheden voor de Friese gasten. Een schot van ver op de paal door Heerenveen-debutant Thom Haye net voor de openingstreffer van Flemming. Later was Heerenveen gevaarlijk via Anthony Musaba (tweelingbroer van Fortunees Richie) maar doelman Yanick van Osch hield de ‘0’. Van Osch keerde terug in het elftal omdat Michael Verrips vanwege corona geen deel uitmaakte van de selectie.

De 2e helft begon met rommelig voetbal. Slordig spel en veel balverlies tekenden de eerste minuten na rust. De gasten hadden het betere van het spel, Fortuna gokte op de counter. Na een uur bracht Ole Tobiasen – De Deen voetbalde voor o.m. MVV en is de huidige interim-coach van Heerenveen na het ontslag van trainer Johny Jansen – zijn eerste wissel. Ook Sjors Ultee wisselde om zijn team nieuwe impulsen te geven: Charlison Benschop maakte zijn debuut bij Fortuna ten koste van Tesfaldet Tekie. Er waren nog zo’n 20 minuten te spelen. Het eerste schot op doel van Benschop leverde een hoekschop op. Uit die corner scoorde Zian Flemming de 2-0.

Nieuweling Siovas was op en werd gewisseld voor Nigel Lonwijk. Heerenveen probeerde het via een kopbal van Al Hajj (naas) en een schot van invaller Armin Sarr, dat werd weggebokst door Van Osch. In de zeven extra minuten bleef Fortuna overeind.

Met vertrouwen vervolgt Fortuna een reeks wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden, volgende week staat de uitwedstrijd bij Groningen op het programma. Daarna volgen Sparta, Cambuur, PEC en Willem II.

Bron: 1Limburg Sportnieuws