Home > Goaltjesdief Dylan Vente voelt zich prima in Kerkrade

Goaltjesdief Dylan Vente voelt zich prima in Kerkrade

feb 6, 2022 | 1Limburg, Sport

Vente werd in de zomer definitief overgenomen van Feyenoord maar wist in de eerste acht wedstrijden niet te scoren voor zijn nieuwe club. Inmiddels staat de teller op elf.

Vente straalt vreugde uit op het trainingsveld van Sportpark Kaalheide. Dat de regen met bakken uit de lucht komt, lijkt hem niet te deren. Vente heeft zijn draai gevonden en is gelukkig in het zuiden. “Ik leer steeds meer mensen kennen, daardoor voel ik me meer op mijn gemak. Het is fijn dat je niet meer alleen thuiskomt.” Is er dan een vriendin? Vente lacht verlegen. “Ja klopt.”

Roda-coach Jurgen Streppel heeft altijd vertrouwen gehad in zijn spits, ook toen hij nog niet veel scoorde. “Hij heeft het altijd goed gedaan in het team alleen is het vooral fijn voor hemzelf dat hij nu ook doelpunten maakt.” Vente zorgde afgelopen vrijdag voor de 1-1 tegen NAC. Het zou uiteindelijk 2-2 worden.

Streppel die zondag de training leidde in de stromende regen kijkt uit naar het duel tegen koploper van de Keuken Kampioen Divisie, FC Volendam. Hij ziet de wedstrijd niet als een test. “Nee, het is een hele mooie uitdaging tegen de koploper. Volendam is een degelijke, stabiele ploeg, maar in de uitwedstrijd hebben wij het goed gedaan. Toen verloren we door persoonlijke fouten. Het wordt een interessante wedstrijd.”

Roda JC speelt maandag thuis tegen FC Volendam. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws