Home > 1Lunch: Overlast door hoogwater in het Geuldal

1Lunch: Overlast door hoogwater in het Geuldal

feb 7, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Na de overvloedige regenval was het in de nacht van zondag op maandag weer raak: het waterpeil van de Geul en Gulp steeg flink. Op meerdere plekken was er wateroverlast. Inmiddels is het hoogwater in Valkenburg weer aan het dalen, de piek is maandag vlak voor het middaguur onderweg naar Meerssen. Een zorgboerderij in Valkenburg moest enkele dieren verplaatsen naar een hoger gelegen gebied. .

De GGD Limburg-Noord opent maandag een pop-up-vaccinatielocatie in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo. Patiënten en bezoekers kunnen zonder afspraak een prik halen in de centrale hal.

“Op deze manier kunnen patiënten hun ziekenhuisafspraak combineren met het zetten van een vaccinatie”, aldus VieCuri. .

De Europese muntunie is niet ontstaan in Maastricht, maar in Valkenburg. Dat zegt europarlementariër Esther de Lange op de dertigste verjaardag van het Verdrag van Maastricht. .

Op de Oosterscheldekering was olympisch roeier Lisa Scheenaard uit Weert iedereen te snel af tijdens het NK Tegenwindfietsen. De olympische roeister kwam maar liefst dik vier minuten eerder over de finish dan de nummer twee. .

Vanwege het hoogwater in de Geul is er maandag geen sirenetest in Zuid-Limburg. De veiligheidsregio wil voorkomen dat er verwarring ontstaat.

Normaal gezien wordt iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur het luchtalarm getest. .

Bron: 1Limburg Nieuws