Home > Burgemeester Prevoo: ‘Spaarzaam zijn met waarschuwingen’

Burgemeester Prevoo: ‘Spaarzaam zijn met waarschuwingen’

feb 7, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens hem was er zondagavond laat geen aanleiding om mensen massaal te waarschuwen voor het stijgende waterpeil in de Geul.

“We moeten met de juiste feiten communiceren”, is de burgemeester van mening. “Woorden als ‘groot alarm’ en ‘afweging tot evacuatie’ zijn heel zware woorden voor een bevolking die nog met een trauma kampt.” Daarom vindt de burgemeester dat gemeenten en media zorgvuldig moeten zijn met de woorden die gekozen worden.

Uit een evaluatie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord kwam naar voren dat de communicatie tijdens het hoogwater vorig jaar juli gebrekkig was richting de burger, gemeenten en bedreigde instellingen zoals een ziekenhuis. Dijkgraaf Patrick van der Broeck geeft aan dat de organisaties elkaar nu al sneller weten te vinden dan vorig jaar. “We weten ook wat je van elkaar kunt verwachten en wat niet. Bij deze situatie is dat al veel beter gegaan.”

In de Geul en Gulp was vanaf zondagavond sprake van hoge waterstanden. Vooral de Geul trad op veel plaatsen buiten haar oevers. Op maandag nam de dreiging alweer af.

Bron: 1Limburg Nieuws