Home > Bidprentjesboef vrijgelaten in grote bedreigingszaak

Bidprentjesboef vrijgelaten in grote bedreigingszaak

feb 7, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bevestigen verschillende bronnen in gesprek met L1.

Volgens justitie was het Rafaël die een mail stuurde naar een Maastrichts raadslid en daarin beschreef hoe de politicus, een officier van justitie en verschillende agenten worden geliquideerd. ‘Huurmoordenaars zullen met ze afrekenen. Ze zullen aan stukken geschoten worden’, stond er onder meer in de mail.

Het gebruikte emailadres is verbonden aan een familielid van Rafaël, maar de dreigmail is niet ondertekend. Rafaël ontkent dat hij de mail stuurde.

De Maastrichtenaar zat ruim een maand in voorarrest. Zijn voorlopige hechtenis is verschillende keren verlengd, maar daar kon Rafaël zich niet in vinden. Hij meldde zich bij het Hof in Den Bosch voor een herbeoordeling. Dat bleek een succes. Het Hof ziet op dit moment te weinig bewijs om de ernstige verdenking tegen de vijftiger te onderbouwen.

Rafaël is dus weer een vrij man, maar blijft vooralsnog verdachte. Het besluit van het Hof is met voorzichtig gejuich ontvangen door de hoofdrolspeler. “Ik heb altijd gezegd dat er heel erg weinig aanwijzingen waren dat cliënt die mails heeft gestuurd. De politie kwam maar al te snel tot de conclusie dat het cliënt is geweest”, zegt advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Rafaël in een strafzaak verzeild is geraakt. Hij kwam meermaals in beeld vanwege bedreiging, stalking en mishandeling. Dat had vrijwel iedere keer te maken met zijn obsessie rondom het verzamelen van bidprentjes. Rafaël zat om die reden ook jarenlang in een tbs-kliniek.

Bron: 1Limburg Nieuws