Home > Sven Braken: ‘Met goed verstand gekozen voor VVV’

Sven Braken: ‘Met goed verstand gekozen voor VVV’

feb 7, 2022 | 1Limburg, Sport

“Ik heb met goed verstand getekend voor VVV”, zegt Braken over zijn keuze voor de Venlonaren in het L1-programma .

De 72e minuut van MVV Maastricht tegen VVV-Venlo van afgelopen vrijdag zal Braken waarschijnlijk niet snel meer vergeten. Braken staat twee minuten in het veld als de bal wordt voorgegeven. De aanvaller bedenkt zich geen moment en scoort met een omhaal de 0-5 voor VVV in Maastricht. “Mensen die me kennen weten dat ik zoiets probeer. Dat het zo lukt, is dan fantastisch. Ik heb me geen moment bedacht toen ik de bal zag komen”, zegt Braken als hem wordt gevraagd naar zijn eerste gedachten bij het doelpunt.

Dat Braken scoort in Maastricht maakt het doelpunt extra bijzonder. “Ik ben daar als 7-jarige jongen binnengekomen bij MVV, heb daar vier jaar in het eerste elftal gespeeld en ik ken daar heel veel mensen. Het meest bijzondere vond ik dat ik applaus kreeg van het MVV-publiek.”

Toch is het niet de eerste keer dat Braken zo’n soort doelpunt scoort. Van januari 2020 tot en met afgelopen zomer speelde hij namelijk bij AS Livorno, een ploeg die uitkomt op het derde niveau in Italië. Ook daar scoorde hij uit een omhaal. Vrijdagavond zei Braken na afloop van de wedstrijd dat het doelpunt in Maastricht misschien zijn ‘mooiste doelpunt ooit’ is.

:

De Maastrichtenaar kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn Italiaanse periode. “Ik ging er naar toe met mijn vriendin en een pasgeboren kind. In het begin was het fantastisch, het leek wel of we in een film leefden. Maar toen kwam de coronaperiode en werd het gemis naar familie groot. Daarnaast was ik vaker weg voor trainingskampen en wedstrijden, daardoor was mijn vriendin vaker alleen thuis met ons kind.”

Afgelopen zomer keerde hij terug naar Limburg. Bij VVV tekende hij een tweejarig contract. “Ik heb met goed verstand getekend voor VVV. Ik denk dat het de juiste stap is.” Door een blessure en een coronabesmetting maakt Braken vooral zijn minuten als invaller. “Ik maak nu doelpunten als invaller, maar ik hoop basisspeler te worden. Het is aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor.”

Met VVV hoopt hij de lijn van twee overwinningen op rij door te trekken naar de rest van het seizoen. “Ik zeg weleens tegen mensen dat er genoeg voorbeelden zijn van ploegen die pas later beginnen met pieken, maar dan wel doorstoten.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws