Home > Video: Melissa Boekelman barst nog volop van de ambitie

Video: Melissa Boekelman barst nog volop van de ambitie

feb 8, 2022 | 1Limburg, Sport

Eerst is er nog iets anders moois en bijzonders in aantocht: Boekelman wordt in april voor het eerst moeder.

Boekelman is nog enkele maanden verwijderd van haar bevalling, maar traint nog volop. “In januari ben ik nog op trainingskamp geweest”, vertelt Boekelman, in het L1-programma . “Ik ben uitgerekend in april, dus dat was ongeveer drie maanden voor mijn bevalling. Ik heb tot week 30 nog kunnen kogelstoten, maar wel iets minder dan normaal. En nu doe ik vooral nog wat oefeningen om zoveel mogelijk fit te blijven.”

Zwanger zijn is voor een topsporter niet altijd eenvoudig. Het betekent namelijk het onderbreken van een strak trainingsschema en het soms missen van (belangrijke) wedstrijden. Boekelman heeft voor haar keuze onder meer gekeken naar andere vrouwen uit de topsport, die terugkeerden na een zwangerschap. “Er zijn steeds meer vrouwen die de keuze maken om zwanger te raken en daarna weer terug te keren. Vaak keren ze nog beter terug dan ze waren. Dat is voor mij ook een motivatie geweest om er ook aan te beginnen.”

Daarnaast sprak Boekelman met haar vriend, die tevens haar coach en fysiotherapeut is. “Hij zei dat ik redelijk kan doortrainen. Het is makkelijker dan met een zware blessure, maar dan moet ik de bevalling wel goed doorkomen.”

Een zware blessure zette vorig jaar een streep door haar Olympische Spelen, gehouden in Tokio. Boekelman scheurde in maart, enkele maanden voor de Spelen, haar achillespees af. Na haar bevalling wil de Heerlense zich focussen op het behalen van een ticket voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.

Op die Olympische Spelen is ze al twee keer geweest. Op de Olympische Zomerspelen in 2016 als kogelstootster én twee jaar eerder, in 2014 als bobsleeër bij de Olympische Winterspelen van Sotsji. Boekelman was in Rusland aanwezig als reserve van het bobsleeteam. Ze hoefde uiteindelijk niet in actie te komen, maar was wel volledig onderdeel van het team. “Ik heb tot en met de warming-up alles meegedaan. Dus het voelde wel als één team, terwijl ik niet in actie mocht komen.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws