Home > Vier Limburgse speelsters met Oranje naar Frankrijk

Vier Limburgse speelsters met Oranje naar Frankrijk

feb 8, 2022 | 1Limburg, Sport

Daarnaast behoren ook Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Dominique Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen tot de definitieve selectie.

De in Heerlen geboren en in Schinveld opgegroeide Leuchter zat afgelopen november al bij de selectie van bondscoach Mark Parsons, maar werd toen later opgeroepen. In het oefenduel tegen Japan zat ze bij de wedstrijdselectie, maar mocht ze niet haar debuut maken. Nu zit ze vanaf het begin bij de definitieve selectie.

Lieke Martens, die afgelopen interlandperiode ontbrak bij Oranje vanwege een blessure, keert weer terug bij de selectie. Dominique Janssen kreeg rust tegen Japan maar is ook weer verzekerd van een plek in de selectie, net als Lynn Wilms.

De uit Herten afkomstige Janou Levels ontbreekt in de selectie van Parsons. Zij mocht tegen Japan nog haar debuut maken.

:

De Oranjevrouwen komen maandag 14 februari samen in Zeist. Na een eerste training reizen ze af naar Frankrijk waar ze drie oefenduels zullen spelen. Woensdag 16 februari is Brazilië de tegenstander in Caen, zaterdag 19 februari is Finland de oppositie in Le Havre en in diezelfde plaats is drie dagen later het thuisland, Frankrijk, de laatste tegenstander. Het land met de meeste punten na drie duels wint het oefentoernooi.

In 2020 was Oranje ook aanwezig in Frankrijk. Toen eindigde het als tweede na drie gelijke spelen tegen Brazilië, Canada en Frankrijk. Dat laatste land won toen het oefentoernooi.

Bron: 1Limburg Sportnieuws