Home > Houthakkers aan de slag na leegvegen Sterrebos

Houthakkers aan de slag na leegvegen Sterrebos

feb 9, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dinsdag werd al begonnen met de kap, alleen werd een gedeelte van het bos toen nog bezet door activisten. De werkzaamheden gingen woensdag verder nadat de activisten werden opgepakt. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie het bos bewaakt om te voorkomen dat activisten weer het bos kunnen bezetten.

Het bos wordt gekapt zodat VDL Nedcar in Born een nieuwe fabriek kan bouwen. Activisten hebben de afgelopen dagen het bos bezet omdat ze de kap willen voorkomen, ze vinden het niet kunnen dat een 200 jaar oud bos wordt gekapt. Daarom hebben ze sinds 28 januari het bos bezet, dinsdag kwam daar een einde aan. Toen besloot de politie om het bos te gaan ontruimen. Er werden in totaal zeven bezetters opgepakt.

Dinsdagochtend maakte VDL Nedcar bekend dat het bedrijf met stichting De Groene Sporenwolf (DGS) een akkoord heeft gesloten voor natuurcompensatie. Als tegenprestatie voor de natuurcompensatie hebben DGS en Stichting Ecologisch Vleermuis Onderzoek Nederland (SEVON) hun lopende bezwaarprocedures tegen de gebiedsontwikkeling bij de Raad van State ingetrokken. Daardoor kon VDL Nedcar dinsdagmiddag al beginnen met de kap van het bos. De natuurcompensatie houdt onder meer in dat VDL 55 bomen met een minimale diameter van 40 centimeter, gaat verplaatsen naar het naastgelegen Wolfrath-gebied.

Bron: 1Limburg Nieuws