Home > Grote opkomst bij coronademonstratie in Sittard

Grote opkomst bij coronademonstratie in Sittard

feb 10, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Frustratie, verontwaardiging en opluchting vochten om voorrang bij het gemengde gezelschap. “Wij zijn klaar met de QR-code, die moet weg. Wij bepalen zelf over ons lichaam. Als ik geen injectie wil, dan wil ik die niet. En dan kan de overheid me ook niet dwingen”, zo verwoordde een van de protestanten het gedeelde sentiment.

Sergio Klein, gemeenteraadslid en initiatiefnemer van het eerste uur, was tevreden over de opkomst. “Twee dames tellen het aantal deelnemers, dat waren er 1278 vandaag. Zo zie je dat de animo groot blijft, ook nu het kabinet plannen heeft aangekondigd om te versoepelen. De meeste mensen hier zijn sceptisch en vertrouwen de overheid niet. Ik merk dat de titel ‘wappie’ ondertussen als een geuzennaam wordt ervaren door de meesten hier.”

Groot enthousiasme was er bij de protestanten, toen werd ingezet door Moris Muzic. De tekst kreeg ineens een dubbele betekenis bij de vaccinatiesceptici. “Ik wil de baas blijven over mijn eigen lichaam. Dat heeft al 69 jaar prima gefunctioneerd. En dat wil ik niet veranderen.” Een naam zien de meeste demonstranten liever niet gepubliceerd, daarvoor ligt de kwestie te gevoelig in de omgeving.

De demonstranten wandelden vanaf het terrein bij de Odaparking richting de Markt. Dat ging zeer gedisciplineerd en leverde ook voor de volop aanwezige politiemensen en handhavers geen enkel probleem op. En ook al is er geen formele organisatie en loopt iedereen op persoonlijke titel, toch was er al nieuws over de komende editie. “Volgende week lopen we opnieuw. “We zijn hier nog lang niet mee klaar”, aldus Klein.

Bron: 1Limburg Nieuws