Home > ‘Platgebeld met verzoeken voor carnavalsevenementen’

‘Platgebeld met verzoeken voor carnavalsevenementen’

feb 10, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat zegt hij donderdagochtend op L1 Radio.

Woensdag lekten nieuwe mogelijke versoepelingen uit. Langere openingstijden en geen anderhalvemeter meer voor horeca en evenementen. En dat biedt hoop voor carnaval, dat op zaterdag 26 februari van start gaat.

Voor Rob Knubben, al meer dan 20 jaar actief in de Limburgse evenementenorganisatie, breken drukke weken aan. Nadat de aangekondigde maatregelen woensdag uitlekten, stond zijn telefoon roodgloeiend. “Veel Limburgse pleinen willen toch iets organiseren. Of ik er in geloof? Zeker, we gaan ervoor.”

Knubben hoopt wel op medewerking van burgemeesters, onder andere bij het afgeven van vergunningen. Hij heeft goede hoop. “Ik heb het idee dat burgemeesters nu kijken naar hoe ze iets wél mogelijk kunnen maken. Een tijd terug was dat andersom. En daarbij: als iets georganiseerd wordt, kun je dingen ook beter reguleren. Het is prettig als het goed georganiseerd is. En daar kunnen wij een bijdrage aan leveren.”

Het worden spannende weken voor Knubben. “Maar dat is niet erg. Liever zo dan dat we ons irriteren over evenementen die niet kunnen.” Dinsdagavond staat de volgende persconferentie op het programma. Zorgminister Ernst Kuijpers maakt dan de versoepelingen bekend. “Maar daar kan ik niet op wachten. Dat wordt te laat. We moeten daar op voorsorteren. Het is spannend, maar ook eindelijk weer iets positiefs.”

Bron: 1Limburg Nieuws