Home > Pauliena Rooijakkers maakt bij Canyon-SRAM volgende stap

Pauliena Rooijakkers maakt bij Canyon-SRAM volgende stap

feb 10, 2022 | 1Limburg, Sport

De wielrenster uit Venray heeft het in de eerste weken bij haar nieuwe ploeg naar haar zin, geeft ze aan in een interview met .

Vorig seizoen boekte de 28-jarige renster goede resultaten in de Ronde van Burgos en Clásica San Sebastián. Het leverde haar een transfer op naar de Duitse topploeg Canyon-SRAM Racing. De afgelopen drie seizoenen reed ze voor Team CCC-Liv. In de jaren daarvoor kwam ze uit voor de Limburgse ploeg Parkhotel Valkenburg.

Vooral de internationale samenstelling van de ploeg spreekt Rooijakkers aan. De ploeg herbergt maar liefst elf nationaliteiten. Absolute toppers in de ploeg zijn Katarzyna Niewiadoma, Soraya Paladin en Lisa Klein. Rooijakkers hoopt haar ploeggenoten het hele seizoen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat zal in het voorjaar voornamelijk in klassiekers zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik zijn. Daarmee geeft Rooijakkers aan dat ze dit jaar aan de start van Limburgse klassieker zal staan.

Na het klassieke voorjaar zal haar focus op meerdaagse koersen met langere beklimmingen liggen. Rooijakkers heeft bewezen dat ze in dit soort zware koersen bergop goed uit de voeten kan. Afgelopen seizoen werd ze winnares van het bergklassement in de Ronde van de Ardèche. Uiteraard hoopt ze in dit soort koersen ook voor haar eigen kansen te gaan, als de tactiek van de ploeg het toelaat.

Rooijakkers kijkt er naar uit om met haar nieuwe teamgenoten bergachtige etappekoersen te rijden. “We hebben verschillende rensters die op zwaardere beklimmingen kunnen overleven, dat motiveert mij ook om met deze meiden mooie finales te rijden”, legt ze uit.

Zoals het er nu uitziet, zal Rooijakkers haar wedstrijdseizoen beginnen op 5 maart met de Italiaanse koers Strade Bianche.

Bron: 1Limburg Sportnieuws