Home > ‘Coronatoegangsbewijs maakt veel mogelijk met carnaval’

‘Coronatoegangsbewijs maakt veel mogelijk met carnaval’

feb 11, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat vertelt Knubben donderdagavond in L1mburg Centraal.

Volgens de evenementenorganisator wordt het door het vragen van een CTB makkelijker om evenementen door te laten gaan. Andere mogelijkheden om het coronavirus binnen de perken te houden tijdens het feest lijken Knubben lastiger te implementeren. Daarbij noemt hij de 1G-regel, waarbij iedereen getest wordt. “Ik weet niet hoe dat kan op korte termijn, ze hebben dan geen idee hoeveel mensen zich moeten laten testen. Kunnen ze dat wel aan?”

Daarnaast meent Knubben dat het coronatoegangsbewijs tijdens carnaval stimuleert om de booster te gaan halen. “Dan is in ieder geval heel veel mogelijk op die manier.”

CTB of niet, volgens de evenementenorganisator zal het feest dit jaar weer volop in trek zijn onder de bevolking. “De echte carnavalsvierder hou je dit jaar al niet meer tegen.” Dat merkt hij ook aan de stormvloed van telefoontjes en mails die hij krijgt sinds woensdag versoepelingen uitlekten.

De langere openingstijden en geen anderhalve meter biedt hoop. “Bij ons in de branche heeft het perspectief altijd ontbroken. Nu ziet het er wel heel positief uit.” Of de evenementen daadwerkelijk door kunnen gaan, hangt volgens Knubben vooral af van burgemeesters. “Wij hopen op coulance. Een vergunning krijg je natuurlijk niet meer.”

Veel organisators hopen in ieder geval op doorgang, hoewel de puzzel moeilijk blijft. Dat is ook het geval voor de Carnavals Parade in Horst, meent Knubben. “Daar lag al een programma. Mensen hebben getwijfeld of het wel of niet doorgaat, en nu hebben ze een gat tussen 13:30 en 17:30 uur. Dat is niet een gaatje dat je met één of twee artiesten opvult.”

De evenementenorganisator geeft aan dat naarstig naar een oplossing daarvoor wordt gezocht. “We zijn afhankelijk van wat kan.”

Bron: 1Limburg Nieuws