Home > LIVE: Horeca blij met latere opening tot een uur ’s nachts

LIVE: Horeca blij met latere opening tot een uur ’s nachts

feb 11, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Als de horeca vanaf komende week weer tot 01.00 uur open mag blijven, dan is dat goed voor de gewone cafés en restaurants. Voor de nachthoreca ‘betekent dit niets’, stelt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een eerste reactie.

Daarnaast lijkt het plan om de nachtclubs en discotheken te openen met verplicht testen vooraf post te hebben gevat bij de overheid, geeft Willemsen aan. KHN ziet daar echter niets in. “De doelgroep van de nachthoreca heeft zich niet laten boosteren en zal zich ook niet laten testen. Die gaan dan naar illegale feestjes en dan heb je er helemaal geen grip meer op.”

Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van de corona-epidemie, komt vrijdag bij elkaar. De deskundigen zullen overleggen dan over de plannen van het kabinet. Dat zou onder meer overwegen om de horeca langer open te laten blijven. Ook wordt er gesproken over het schrappen van de 1,5 meterregel in de horeca en de regel dat gasten een zitplaats moeten hebben.

Ook buiten de horeca worden de regels mogelijk versoepeld. Zo wordt het advies om zo veel mogelijk thuis te werken mogelijk geschrapt. Daarnaast mogen mensen misschien weer een onbeperkt aantal gasten thuis ontvangen. Over enkele weken mogen misschien weer festivals en grote evenementen plaatsvinden als er vooraf getest wordt.

Bron: 1Limburg Nieuws