Home > Politiebonden dreigen met carnavalsstaking

Politiebonden dreigen met carnavalsstaking

feb 11, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat hebben de vakbonden vrijdag laten weten.

Welke vorm de staking tijdens carnaval aan zal nemen, is volgens een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond (NPB) nog onduidelijk. “Daarbij moet je denken aan werkonderbrekingen en dat soort zaken. Dat gaan we de komende tijd nog uitwerken.”

De staking tijdens carnaval maakt deel uit van verschillende stakingen van de politiebonden. De vakbonden protesteren omdat het kabinet niet tegemoet wil komen aan hun eisen voor een nieuwe cao. “Op dit moment komen ze met niets. De werkdruk is gigantisch en de capaciteit zit gigantisch in de knel”, zegt de woordvoerder.

De NPB laat weten dat er een ‘grote kans’ is dat de staking ook daadwerkelijk plaats zal vinden als het kabinet de politie niet tegenmoet komt. “Het heeft geen zin acties aan te kondigen die wij niet gaan uitvoeren.”

Dat er daardoor onveilige situaties tijdens een groot feest als carnaval kunnen ontstaan, is volgens de politiebond ‘de taak en rol van het bestuur’.

De aankomende acties noemen de vakbonden een ‘stapelprotest’ om de politieke druk op te voeren. De komende weken staan onder meer werkonderbrekingen bij de dienst Bewaken en Beveiligen op het programma. Ook is het plan om de toegang tot de omgeving van het Binnenhof in Den Haag te blokkeren.

De vakbonden kondigen de actie aan na de uitkomst van het overleg met een afvaardiging van de regering. Daarin zouden geen toezeggingen zijn gedaan over speerpunten als het inkomen van politiemensen en de capaciteit bij de korpsen.

Bron: 1Limburg Nieuws