Home > Antivaxer die GGD belaagde doet zelf aangifte

Antivaxer die GGD belaagde doet zelf aangifte

feb 11, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De politie nam de aangifte nog niet op, zo vertelt de vrouw tegen L1. “Volgende week vrijdag heb ik een nieuwe afspraak op het politiebureau”, vertelt Sandra Mooten.

De vrouw viel donderdag met nog een aantal antivaxers een vaccinatielocatie van de GGD in Heerlen binnen. De groep beschuldigde al filmend de aanwezige medewerkers van ‘genocide’. Er ontstond een handgemeen toen één van de GGD-medewerkers wilde voorkomen dat er gefilmd werd. Op de beelden is te zien dat er geduwd en getrokken wordt en dat de vrouw een GGD-medewerker slaat.

Op de actie van donderdag wil Mooten geen commentaar geven: “Ik ga tegenaangifte doen. De GGD heeft aangifte gedaan, dus mag ik dat ook doen.” Vragen van de verslaggever over het belagen van de GGD-medewerkers beantwoordt ze niet.

Burgemeester Roel Wever van Heerlen liet donderdagavond weten boos en verontwaardigd te zijn over de actie: “Ik wil dat dit aangepakt wordt en dat deze mensen veroordeeld worden. Voor wat maakt me niet uit. Maar je mag niemand slaan of beschuldigen van genocide. Dat lijkt mij smaad of laster.”

Mooten wil graag met Wever rond de tafel. “Ik sta open voor een gesprek met de burgemeester”, zegt ze. Wever laat weten in principe altijd met mensen in gesprek te willen gaan. “Maar in dit geval loopt er een politieonderzoek en dat wil ik even afwachten”, aldus de burgemeester.

Bron: 1Limburg Nieuws