Home > Gehavend Fortuna Sittard wacht lastig uitduel in Groningen

Gehavend Fortuna Sittard wacht lastig uitduel in Groningen

feb 11, 2022 | 1Limburg, Sport

Spits Paul Gladon is er wel bij. Hij meldde zichzelf bij Fortuna en kreeg de kans in Sittard.

Ultee is zich er direct van bewust als hem wordt gevraagd naar de historie van FC Groningen tegen Fortuna Sittard: “Ik zag een jaartal voorbij komen dat wel heel lang geleden was.” Dat jaartal is 1987 want toen won Fortuna voor het laatst in Groningen. John Linford maakte destijds de winnende treffer in het Oosterpark. Ultee was toen drie maanden oud.

De trainer hoopt zaterdag een einde te maken aan die lange reeks zonder overwinning in Groningen tegen de ‘Trots van het Noorden’. “Het is een hele stugge en lastige ploeg. Als je van tevoren streepjes gaat zetten, zit Groningen daar niet gelijk bij. Maar het is zeker niet onmogelijk”, zegt Ultee over de kansen van zijn ploeg. Die ploeg is niet helemaal compleet. Ivo Pinto, Felix Dornebusch en Arianit Ferati zijn geblesseerd. En George Cox en Tijani Noslin zijn er niet bij vanwege coronaperikelen. Dat laatste geldt ook voor twee assistent-trainers. “Het is opeens hard gegaan.”

Veel effect voor de basisopstelling zal het waarschijnlijk niet hebben. Ultee kan gewoon de keuzes maken die hij wil maken. Hij kan ook weer kiezen voor Michael Verrips. De nieuwe doelman is terug van een coronabesmetting. Ultee heeft zijn keuze al gemaakt, maar deelt die nog niet. Of daardoor Verrips of Yanick van Osch, die zijn basisplek verloor, maar vorige week uitblonk tegen SC Heerenveen (2-0 winst), in het doel staat blijft nog even gissen.

Naast Verrips is ook Paul Gladon een van de nieuwelingen. De spits zat de afgelopen maanden zonder club en meldde zich bij Fortuna. “Ik heb met Robbie Alflen gesproken, die ik nog kende van mijn tijd bij Heracles Almelo. Ik vroeg aan hem of Fortuna nog iemand zocht en hij was gelijk enthousiast.” Na een aantal proefdagen kreeg Gladon vorige week een contract tot het eind van het seizoen. “Het is een leuke club en ook een leuke groep. De sfeer zit er goed in”, zegt een enthousiaste Gladon.

Gladon treft bij Fortuna Sittard weer doelman Verrips. Beiden kwamen in de tweede seizoenshelft van vorig jaar uit voor FC Emmen. Een ploeg die zich, net als Fortuna, in de degradatiestrijd bevond. “Wij kwamen op hetzelfde moment bij Emmen. Toen vonden we dat de plek waar ze stonden er niet een is waar ze hoorden te staan en dat vind ik nu weer. Het enige verschil met Emmen is dat Fortuna dichter bij de ploegen daarboven staat.”

Gladon is na maanden zonder wedstrijden realistisch over zijn mogelijkheden in Sittard. “Ik ben gewoon fit, maar of ik 90 minuten kan spelen zal moeten blijken. Op dit moment is mijn situatie niet dat ik de basis sta, maar ik ga er wel voor strijden.” Ultee is vol lof over Gladon: “Paul is een echte doelpuntenmaker, die we zowel bij een achterstand als een voorsprong iets kan brengen.”

Voorlopig moet Gladon het dus doen met minuten als invaller. Misschien wel zaterdagavond tegen FC Groningen. De spits heeft er vertrouwen in: “Als we goed ons ding doen, kunnen we daar een resultaat halen.”

De wedstrijd tussen FC Groningen en Fortuna Sittard is zaterdagavond vanaf 18:00 uur live te volgen op L1 Radio. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt in de Euroborg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws