Home > Maastricht dreigt nachtclub met megaboete van 50.000 euro

Maastricht dreigt nachtclub met megaboete van 50.000 euro

feb 11, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Zaterdag doen veel nachtclubs in Nederland mee aan de protestactie ‘De Nacht staat op’. Ze willen open publiek, aangezien veel clubs al twee jaar (vrijwel) geen inkomsten meer hebben.

“Er is ons een dwangsom van 50.000 euro opgelegd. Ook zouden we (eigenaren, red.) zeven dagen in hechtenis kunnen worden genomen”, vertelt De Beaumont. De club heeft 1500 kaartjes verkocht, en weet nog niet zeker of ze zaterdag wel of niet de deuren openen.

“Omdat de boete hoger is dan verwacht, zijn we nog in beraad. We hebben nog een bijeenkomst met het team en onze advocaat. Als de burgemeester het door de vingers zou zien, had ze een veel lagere boete genoemd.”

De clubeigenaren hebben inmiddels ook nagedacht over crowdfunding, maar omdat burgemeester Annemarie Penn-te Strake tot 21:59 uur zaterdagavond de boete kan ophogen, zien ze daar waarschijnlijk vanaf. “Anders hadden we sowieso een mooi bedrag bij elkaar gekregen.”

De Beaumont benadrukt dat de stad Maastricht haar ondernemers hard nodig heeft. Maar toch willen ze niet in de problemen komen: “We willen niet de toekomst van de club in de problemen brengen, dat is ook een belangrijke afweging.” Zaterdagmiddag maakt de club haar besluit bekend.

Bij Complex op zijn inmiddels al meer dan honderd steunreacties te lezen.

De nachthoreca en de evenementensector protesteerden september vorig jaar nog tegen de sluitingen tijdens de Unmute Us-marsen. Zo liepen er in Maastricht enkele duizenden mensen mee om aandacht te vragen voor de sectoren.

Bron: 1Limburg Nieuws