Home > Protestactie Maastricht voor opening nachthoreca

Protestactie Maastricht voor opening nachthoreca

feb 12, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Nachtclub Complex in Maastricht wilde zaterdagavond (en nacht) open uit protest. Maar omdat de gemeente dreigt met een dwangsom van 50.000 euro, heeft de club besloten toch dicht te blijven.

Zaterdag doen veel nachtclubs in Nederland mee aan de protestactie ‘De Nacht staat op’. Ze willen open voor publiek, aangezien veel clubs al twee jaar (vrijwel) geen inkomsten meer hebben. De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). De initiatiefnemers zijn het beu dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht.

Clubeigenaar Lucas de Beaumont vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente zich op deze manier opstelt. “Er wordt gedreigd met een torenhoge boete van 50.000 euro. Dit bedrag kan zelfs verhoogd worden als we onze deuren wel openen. Naast dat er ook een grote mogelijkheid is om bezoekers onze club uit te laten zetten als we wel open gaan, kan dit een grote oproer veroorzaken die het welzijn van onze bezoekers en personeel in gevaar zou brengen. Daarom zijn wij helaas genoodzaakt om ons evenement te annuleren.” Alle tickethouders krijgen volgende week post voor de mogelijkheid tot terugbetaling van een ticket.

Het Landbouwbelang in Maastricht heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake opgeroepen haar standpunt te heroverwegen. Het Landbouwbelang is een culturele vrijplaats in het centrum van Maastricht. “Wij verbinden veel mensen die diep zijn geworteld in de Maastrichtse partyscene. Elke provocatie vanuit de gemeente zoals nu door het dreigen met onredelijk hoge boetes, is in onze ogen onverstandig.”

De gemeente laat weten kennis te hebben genomen van de berichten. “We houden alles nauwlettend in de gaten”, aldus een gemeentewoordvoerster.

Music Dome in Kerkrade gaat zaterdag om 22.00 uur wel open. Volgens eigenaar Ramon Luckers gaat de gemeente Kerkrade ook handhaven. “We hebben te horen gekregen dat we ene boete kunnen verwachten, maar hoe hoog deze is, is niet bekend. Ik laat me niet afschrikken. Er zijn 2400 tickets verkocht. Ik ga deze mensen niet teleurstellen.”

Bron: 1Limburg Nieuws