Home > Solidariteitsactie Heerlen: steun voor medewerkers GGD

Solidariteitsactie Heerlen: steun voor medewerkers GGD

feb 12, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Zaterdagmiddag zijn volgens een correspondent ongeveer 150 personen op de solidariteitsactie afgekomen. Zij hebben zich in het centrum verzameld, bij het station, om hun steun te betuigen aan de GGD-medewerkers.

Fons Bovens, de directeur van de GGD Zuid-Limburg, heeft ook zijn steun laten blijken. Hij vertelt dat de belaagde medewerkers geschrokken zijn door het incident: “Dat doet veel met ze, maar ze begrijpen dat het een kleine groep is die dat op ze gemunt had afgelopen week en ze zijn heel blij met alle steun.”

Ook de burgemeester van Heerlen, Roel Wever, is in het centrum. Hij vindt het fantastisch dat zoveel mensen gekomen zijn: “Geweldig dat zoveel mensen zich achter deze actie scharen en dat we dit niet accepteren.”

Vicevoorzitter van vakbond FNV, Kitty Jong, laat weten dat veel zorgpersoneel met intimidatie of agressie te maken krijgt: “Maar afgelopen donderdag was wel echt het toppunt.”

Een vrouw viel donderdag met nog een aantal antivaxers een vaccinatielocatie van de GGD in Heerlen binnen. De groep beschuldigde al filmend de aanwezige medewerkers van ‘genocide’. Er ontstond een handgemeen toen één van de GGD-medewerkers wilde voorkomen dat er gefilmd werd. Op de beelden is te zien dat er geduwd en getrokken wordt en dat de vrouw een GGD-medewerker slaat

De GGD heeft kort na het incident aangifte gedaan tegen de antivaxers. In reactie daarop hebben de belager vrijdag óók aangifte tegen de GGD gedaan. “Ik ga tegenaangifte doen. De GGD heeft aangifte gedaan, dus mag ik dat ook doen.” Vragen van de verslaggever over het belagen van de GGD-medewerkers beantwoordt ze niet.

Bron: 1Limburg Nieuws