Home > Winst voor Lions, verlies voor Bevo in BENE-League

Winst voor Lions, verlies voor Bevo in BENE-League

feb 12, 2022 | 1Limburg, Sport

Lions kreeg Tongeren, de nummer zeven in de BENE-League, in Sittard op bezoek en leek in eigen huis een makkie te hebben tegen de Belgen. Na tien minuten stond Lions met 6-3 voor, maar Tongeren verkleinde het gat en maakte vijf minuten voor rust de gelijkmaker en kwam daarna met 11-12 voor. Halverwege de wedstrijd was de stand 14-13 voor Lions.

Na de thee sloeg Tongeren een gat van vier treffers, maar Lions herpakte zich en met nog een kwartier op de klok was de stand met 23-23 weer in evenwicht. Daarna sloegen de mannen van coach Christoph Jauernik toe en wonnen met 31-27.

Bevo kon Aalsmeer in de eerste minuten van de wedstrijd bijbenen, maar zag de bezoekers een gat slaan van vier doelpunten. Het team uit Panningen werkte het verschil nagenoeg weg, maar Aalsmeer nam opnieuw afstand en ging met 11-16 rusten.

Bevo vocht terug en kwam na een kwartier in de tweede helft op gelijke hoogte: 23-23. Daarna hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht, maar in de slotfase sloeg Aalsmeer andermaal toe en won met 29-32.

Lions heeft na 16 wedstrijden 25 punten en staat derde in de BENE-League, Bevo is negende en heeft na 17 wedstrijden 11 punten.

Bron: 1Limburg Sportnieuws