Home > ‘Feestprotest’ in Maastricht: honderden jongeren op de been

‘Feestprotest’ in Maastricht: honderden jongeren op de been

feb 12, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Deze actie was georganiseerd omdat nachtclubs aandacht willen vragen voor hun (nijpende) situatie. Ze willen open voor publiek, aangezien veel clubs al twee jaar (vrijwel) geen inkomsten meer hebben.

Veel demonstranten op de Griend, niet ver van nachtclub Complex, hadden een kaartje gekocht om daar zaterdagavond te gaan stappen. Een correspondent schat dat er ongeveer 200 jongeren zijn, en dat het steeds drukker begint te worden. Mankrachten van de politie en handhaving verzamelen zich intussen aan de overkant van de Maas.

Zaterdagmiddag is echter door de eigenaren van de Maastrichtse nachtclub besloten het feest te annuleren, omdat de gemeente dreigde met een boete van 50.000 euro. “Het bedrag is gebaseerd op de grootte en omzet van de zaak”, reageerde een woordvoerder desgevraagd op de totstandkoming van het bedrag. In veel andere steden in Nederland, zoals Amsterdam, is de boete beduidend lager (4500 euro).

Eerder noemde Lucas de Beaumont, mede-eigenaar van de Complex, het bedrag al buitenproportioneel hoog: “Ook zouden we (eigenaren, red.) zeven dagen in hechtenis kunnen worden genomen.”

In de Music Dome in Kerkrade wordt zaterdagavond wél gewoon feestgevierd. Inmiddels staan daar ook honderden mensen in de rij om naar binnen te mogen. Of de gemeente of handhaving gaat ingrijpen, is niet bekend.

De protestactie ‘De Nacht staat op’ werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). De initiatiefnemers zijn het beu dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht.

Bron: 1Limburg Nieuws