Home > Geen winnaar bij VVV tegen Roda JC

Geen winnaar bij VVV tegen Roda JC

feb 13, 2022 | 1Limburg, Sport

Het gelijkspel was een faire afspiegeling van het duel zondagmiddag.

Bij Roda was Xian Emmers niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen, daarom nam Davy van den Berg zijn plek op het middenveld in. Bij VVV was het credo ‘never change a winning team’en dus begon Jos Luhukay met de verwachte basis elf.

Bij goede weersomstandigheden maar op een slechte grasmat kwam de wedstrijd in een sfeervolle Koel moeizaam op gang. Een eerste mogelijkheid was er voor Guus Joppen. De oud-VVV’er kopte een vrije trap van Benjamin Bouchouari net naast het doel van Delano van Crooij. Er was bijna een half uur gespeeld toen Dylan Vente uit het niets, maar met een prachtige knal, de 0-1 scoorde. Vrijwel meteen gevolgd door een fraaie gelijkmaker. Nick Venema wipte de bal beheerst over doelman Rody de Boer in het Roda-doel, 1-1 (30′).

Roda voerde het tempo op en dat leverde kansen op. Voor Vente, maar zijn kopbal ging naast en een schot van Van den Berg, dat eveneens naast ging. VVV kreeg via Venema en Schroijen mogelijkheden, maar doelman De Boer greep goed in. Na het voorzichtige begin werd het een attractieve eerste helft, die eindigde met de 1-1 ruststand.

Vanaf het begin van de 2e helft zochten de ploegen de aanval. VVV won meer duels en trainer Jos Luhukay wisselde Carl Johansson voor Yahcuroo Roemer. Maar tegenstander Roda kreeg via Patrick Pflücke en Bryan Limbombe de eerste kansen na rust. De afstandsschoten gingen naast of werden gepakt door Dylano van Crooij.

Roda-coach Jürgen Streppel wisselde Bouchouari, die niet in de wedstrijd zat, voor Mohamed Amissi. Beide ploegen gingen voor de volle winst. Roda werd sterker, VVV moest terug. Mogelijkheden kwamen er voor de Kerkraadse ploeg, die ook appelleerde voor een strafschop toen Vente werd tegengehouden. Maar arbiter Kamphuis zag er niets in.

Jos Luhukay probeerde meer grip op het spel te krijgen en bracht Sven Braken voor Joeri Schroijen en Jonas Theuerzeit voor invaller Kees de Boer. Er was nog iets meer dan een kwartier te gaan. Roda wisselde Van den Berg en Limbombe voor Tomer Altman en Jamie Yayi Mpie. Die laatste kreeg nog een prachtkans maar scoorde niet. Van Crooij redde vlak voor het eindsignaal met een katachtige reactie op een inzet van Pflücke. In de extra tijd redde doelman De Boer op een schot van Rayan El Azrak.

Beide ploegen moesten tevreden zijn met een punt.

Bron: 1Limburg Sportnieuws