Home > Boete voor Music Dome na feestprotest: bedrag nog onbekend

Boete voor Music Dome na feestprotest: bedrag nog onbekend

feb 13, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade was Music Dome in overtreding. Er wordt een zogenoemde bestuurlijke rapportage opgesteld, op basis waarvan de gemeente bijvoorbeeld een boete of dwangsom kan opleggen. “Die moet ik nog krijgen en bepaal dan de boete. De ondernemer is van tevoren gewaarschuwd”, aldus de burgermoeder.

De evenementenlocatie liet zich niet tegenhouden en deed desondanks mee aan de landelijke manifestatie ‘De Nacht staat op’. De nachthoreca is het beu dat bij plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht.

Volgens Luckers heeft Music Dome een goede verstandshouding met de gemeente. “Ik snap de positie van de gemeente wel. Ze volgen gewoon het beleid en worden ook in een hoekje geduwd. Maar met deze actie wilden we een signaal afgeven richting de overheid. Dit beleid is niet uit te leggen. Het gaat van links naar rechts.”

Na een sluiting van bijna twee jaar konden bezoekers eindelijk even los tijdens Knaltibal in Music Dome. Ze werden getrakteerd op optredens van onder meer Big Benny, rapper Jebroer en dj Tony Junior. Luckers blikt terug op een succesvolle avond: “Heerlijk, die lachende mensen allemaal. Daar doe je het voor. Dus gooi het nachtleven maar gewoon open.”

Met 2400 verkochte kaarten was het evenement compleet uitverkocht. Er hebben volgens Luckers geen incidenten plaatsgevonden. Dat beaamt een woordvoerder van de politie. “We hebben niet hoeven ingrijpen”, zegt de politiewoordvoerder. Dat laatste geldt overigens ook voor het illegale feest op de Griend in Maastricht.

Zo’n achthonderd jongeren waren vanaf 22:00 uur op de been voor een illegale raveparty. Ze protesteerden namelijk tegen het feit dat de nachthoreca niet open mocht in de provinciehoofdstad op straffe van een dwangsom van 50.000 euro. De hoogte van de boete zorgde ervoor dat nachtclubs, waaronder Complex Maastricht, besloten niet meer mee te doen aan ‘De Nacht staat op’.

Op de Griend werd alcohol genuttigd, vuurwerk afgestoken, muziek gedraaid en lachgas gebruikt. De politie was op de achtergrond aanwezig, maar heeft geen aanhoudingen verricht. “Rond middernacht was iedereen vertrokken”, bevestigt de politiewoordvoerder.

Dinsdag komt er een coronapersconferentie waar mogelijk nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Volgens Haagse bronnen wil het kabinet de sluitingstijd voor de horeca en de cultuursector naar 1:00 uur verlengen. “Voor ons is dat tijdstip geen versoepeling. We moeten helemaal open, zonder restricties. Maar ik hoor het vanzelf wel allemaal”, aldus Luckers.

Bron: 1Limburg Nieuws