Home > Wout Poels begint seizoen met Ronde van Andalusië

Wout Poels begint seizoen met Ronde van Andalusië

feb 14, 2022 | 1Limburg, Sport

De Spaanse koers in de provincie Andalusië staat ook bekend onder de naam Ruta del Sol.

Poels bewaart goede herinneringen aan deze Spaanse rittenkoers. In 2018 won de wielrenner uit Blitterswijck de tweede etappe. De toen nog voor Team Sky rijdende Poels maakte destijds indruk op de zware slotklim Alto De Las Allanadas.

Poels veroverde in die bergrit de leiderstrui, die hij echter na twee dagen weer verloor aan Tim Wellens. Uiteindelijk werd Poels na vijf dagen koersen tweede in het eindklassement. Poels won toentertijd wel het puntenklassement.

Ook in de editie van 2022 liggen er kansen voor Wout Poels, mits hij de juiste vorm heeft. De organisatie heeft voor de eerste twee dagen gekozen voor heuveletappes. De derde rit is een sprintersrit. De vierde etappe heeft een bergachtige opening met daarna een vrij vlak stuk naar de finish in Baza.

De laatste etappe is een heuse bergrit: 168 kilometer van Huesa naar Chiclana de Segura waarin de renners 3.900 hoogtemeters moeten overbruggen. Onderweg bedwingen ze tweemaal de Puerto de Tíscar en verder de Puerto de los Vilchetes en de Alto de Iznatoraf, waarna de finish ook nog eens bergop ligt. De winnaar van deze rit heeft grote kans om ook het eindklassement te winnen.

Jan Krekels is tot nu toe de enige Limburgse winnaar van de Ronde van Andalusië. De voormalige profwielrenner won in 1972 twee etappes en werd tevens eerste in het eindklassement. Een jaar eerder had Krekels ook al de 19de etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Deze overwinningen beschouwt de Sittardse wielrenner nog altijd als zijn mooiste prestaties in zijn profcarrière.

Bron: 1Limburg Sportnieuws