Home > Politie zwijgt over onderzoek belagers GGD Heerlen

Politie zwijgt over onderzoek belagers GGD Heerlen

feb 14, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar het incident. In het belang van het onderzoek kunnen ze niet aangeven of er aangiftes en/of aanhoudingen zijn gedaan”, laat de politie weten op vragen van L1. De voorlichter verwacht later deze week of begin volgende week meer informatie te zullen geven.

Op woensdag en donderdag vielen groepjes militante achtereenvolgens binnen bij de GGD-testlocatie in Heerlerheide en de vaccinatielocatie aan de Palemigerboord. Daar eisten ze op hoge poten dat medewerkers een stuk papier moesten lezen, terwijl ze het GGD-personeel beschuldigden van ‘genocide’ en dreigden met tribunalen.

Ook werd er geduwd en getrokken. Een filmpje van de tweede confrontatie veroorzaakte veel verontwaardiging, niet alleen bij de GGD en burgemeester Roel Wever maar ook bij het publiek. Zaterdagmiddag hield een aantal mensen in Heerlen een solidariteitsdemonstratie om de GGD-mensen een hart onder de riem te steken.

Volgens burgemeester Wever is er donderdag meteen aangifte gedaan tegen de antivaxers. Vrijdag meldde ook een van hen zich op het politiebureau, maar haar tegenaangifte werd volgens haar niet opgenomen.

Bron: 1Limburg Nieuws