Home > Onzekerheid carnaval blijft na aangekondigde versoepelingen

Onzekerheid carnaval blijft na aangekondigde versoepelingen

feb 14, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Naar blijft dus de regel dat vastelaovesvierders een negatief testbewijs bij zich moet dragen, van kracht. Die regel wordt ook wel 1G genoemd.

Dat komt omdat carnaval volgens coronaminister Kuipers geen ‘horeca-aangelegenheid’ is, maar een groot evenement. Carnavalsburgemeesters zijn sceptisch, want verwachten dat elke feestvierder zich elke dag laat testen, is praktisch onhaalbaar. Ook Kuipers zelf zegt dat de restcapaciteit dit niet aankan.

Daarnaast wordt het handhaven van de 1G-regel ook erg lastig, nu alle grote organisatoren van evenementen zich al hebben teruggetrokken. Voor hen was er de laatste tijd te veel onzekerheid over de coronaregels die tijdens het feest der feesten zouden geleden. Een carnavalsevenement plannen was daarom te riskant. Maar als er geen duidelijke organisatie is, maar wel duizenden carnavalisten op straat, wie controleert dan of zij zich aan de regels houden?

Burgemeesters in de provincie hebben daar geen antwoord op en maken zich zorgen. Met argusogen kijken ze dinsdag naar de persconferentie, terwijl de drie dolle dagen steeds dichterbij komen.

Bron: 1Limburg Nieuws