Home > Scholten: ‘Versoepelingen te laat voor vergunningen’

Scholten: ‘Versoepelingen te laat voor vergunningen’

feb 15, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Voor zo’n feest had al lang en breed een vergunning aangevraagd moeten worden”, zegt burgemeester Antoin Scholten van Venlo daarover. “Een gemeente heeft tijd nodig om een evenement goed te beoordelen op zaken als veiligheid en openbare orde. Dat lukt je nu niet meer voor de carnaval”, reageerde hij bij L1Vandaag op de persconferentie van minister Ernst Kuipers.

Volgens Scholten betekent dit niet dat er dit jaar niet gefeest zal worden. “Het wordt een spontaan carnaval, misschien een beetje georganiseerd door horeca of joekskapellen maar zonder grote happenings als bijvoorbeeld een Zoepkoel. Dit wordt een carnaval waar mensen weer centraal staan.”

De oproep van de minister om tijdens carnaval geen grote menigten op te zoeken, doet de Venlose burgervader af als een ‘Hollandse uitdrukking’ van iemand die het feest niet kent. “Dat kan natuurlijk niet. Mensen zoeken elkaar op tijdens carnaval, dat hou je niet tegen. Maar dat betekent wel dat kwetsbare mensen echt voorzichtig moeten zijn, want zij kunnen nog altijd flink ziek worden. Zoek niet de drukte op als je kwetsbaar bent”, waarschuwde ook de burgemeester van Venlo.

Scholten kon zich niet vinden in de oproep van burgemeester Depla van Breda, die niet zit te wachten carnavalstoeristen van boven de rivieren. “Carnaval is toch een reünie, mensen komen weer terug naar hun eigen stad. Dat moet je niet tegen willen houden. Waar je wel voorzichtig mee moet zijn, is als mensen echt rond gaan trekken. Normaal komen mensen uit de dorpen toch ook vaak een dag vieren in de stad, en dàt wil je dit jaar eigenlijk niet hebben.”

Bron: 1Limburg Nieuws