Home > ‘Wout Poels rijdt Giro d’Italia, Tour de France onzeker’

‘Wout Poels rijdt Giro d’Italia, Tour de France onzeker’

feb 16, 2022 | 1Limburg, Sport

Dat meldt woensdagochtend.

Poels zou in de Giro d’Italia op een vrije rol kunnen rekenen. Teamgenoot Mikel Landa zal de kopman zijn. “Ik krijg echter genoeg vrijheid om voor mijn eigen kansen te rijden”, zegt Poels tegen de wielersite. Mocht Poels daadwerkelijk in de Giro d’Italia starten is hij de tweede Limburger die aan de start verschijnt. Eerder maakte Tom Dumoulin al bekend te rijden in de ronde die hij in 2017 winnend afsloot. De Giro d’Italia begint 6 mei in Boedapest.

:

Na de Giro staat het nog open of Poels ook de Tour de France gaat rijden. Voor die beslissing zal onder meer worden gekeken hoe fris Poels uit de Giro komt. Tussen het einde van de Giro en de start van Tour zit ruim vier weken. De Ronde van Spanje zou ook een optie kunnen zijn voor de renner. De Vuelta start dit jaar in Nederland op 19 augustus.

Poels heeft tegenover de wielersite ook al zijn programma voor het voorjaar bekendgemaakt. Woensdag start de Limburger in de Ronde van Andalusië, beter bekend als de Ruta del Sol. Op 6 maart verschijnt hij aan het vertrek van de meerdaagse etappekoers Parijs-Nice. Twee weken later komt hij opnieuw in actie tijdens een meerdaagse etappekoers in de Ronde van Catalonië. Wat betreft de voorjaarsklassiekers start Poels in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daardoor zal de Limburger niet in de Amstel Gold Race te zien zijn.

:

Bron: 1Limburg Sportnieuws