Home > Voetbalsters spelen gelijk bij debuut Romée Leuchter

Voetbalsters spelen gelijk bij debuut Romée Leuchter

feb 16, 2022 | 1Limburg, Sport

Roméé Leuchter, geboren in Heerlen en opgegroeid in Schinveld, mocht in de 84e minuut invallen en maakte daarmee haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen. Lieke Martens uit Nieuw-Bergen stond in de basis en speelde de hele wedstrijd. Janou Levels uit Herten bleef op de bank.

Voor Oranje had aanvalster Lineth Beerensteyn in haar 75e interland de score geopend. Na een lange bal op maat van Sherida Spitse schoot de 25-jarige speelster van Bayern München uit een volley op mooie wijze hard raak in de verre hoek.

In de eerste helft was Brazilië al vroeg gevaarlijk met een afstandsschot op de kruising. Daarna kwamen er kansen voor spits Vivianne Miedema, die namens Oranje het vaakst gevaarlijk werd maar niet wist te scoren. Brazilië kreeg in de slotfase na hands van Merel van Dongen een strafschop, die de ervaren Marta benutte. Van Dongen kreeg daarvoor geel en pakte in blessuretijd haar tweede gele kaart toen zij met een overtreding een Braziliaanse counter onderbrak.

Naast Leuchter maakte ook Esmee Brugts in de slotfase haar debuut als invaller.

Bij Oranje ontbraken Dominique Janssen uit Horst, Lynn Wilms uit Tegelen, Joëlle Smits, Renate Jansen en Jill Roord “als gevolg van de coronaprotocollen”. Zij zullen dit toernooi ook niet meer in actie komen voor de ploeg van bondscoach Mark Parsons. Daniëlle van de Donk en Shanice van de Sanden zaten al niet bij de selectie voor dit toernooi in Frankrijk vanwege blessures.

:

De voetbalsters nemen het komende week ook nog op tegen Finland (zaterdag) en gastland Frankrijk (dinsdag).

Bron: 1Limburg Sportnieuws