Home > Vastelaovend Venlo: buitenbars en spontane muziek op straat

Vastelaovend Venlo: buitenbars en spontane muziek op straat

feb 17, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Een drankje nuttigen aan een buitenbar mag, maar als het te druk wordt in het centrum dan grijpt de gemeente in.

Omdat er dit jaar geen buitenpodia zijn, mogen joekskapellen buiten spontaan muziek maken. Ondernemers stemmen met elkaar af hoe de buitenmuziek geregeld wordt. Verder zullen er in het centrum twee plekken zijn met bemande toiletunits. Ook wordt er een centrale EHBO-post ingericht.

“We doen dit voor het eerst op deze manier, met een korte voorbereidingstijd, maar we gaan er een geweldig feest van maken”, laat de gemeente Venlo weten.

Burgemeesters in de provincie zaten na de persconferentie van zorgminister Ernst Kuipers met het handen in het haar. De coronaregels bieden na 25 februari wel ruimte voor een buitenevenement of binnen met een negatief bewijs, maar gemeentelijke regels maken dat niet mogelijk.

“Voor zo’n feest had al lang en breed een vergunning aangevraagd moeten worden”, vertelde burgemeester Antoin Scholten van Venlo eerder deze week. “Een gemeente heeft tijd nodig om een evenement goed te beoordelen op zaken als veiligheid en openbare orde. Dat lukt je nu niet meer voor de carnaval.” Nu is dus in samenspraak met diverse partijen gekozen voor een andere optie.

Wel trekt er carnavalszondag een kinderoptocht door de binnenstad.

Bron: 1Limburg Nieuws