Home > LIVE: Stilte voor de storm, minder treinen door Eunice

LIVE: Stilte voor de storm, minder treinen door Eunice

feb 18, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Meteo Limburg meldt dat er in de loop van de middag windstoten kunnen ontstaan van 90 tot 110 kilometer per uur. Hierdoor kan ook stormschade ontstaan: ‘Dit geldt ook voor vrijdagavond. De meeste wind is waarschijnlijk voor het uiterste noorden van Limburg en voor de hoogste gebieden in Zuid-Limburg. In de loop van de avond is het in de koude stevige wind 4 à 5 graden.’

Vanwege de (verwachte) harde windstoten rijden er minder treinen in de ochtend. Vanaf 14:00 uur rijden er door het hele land geen treinen meer. Op de website van NS en Arriva staan de aangepaste vertrektijden. Voor zover bekend rijden de bussen in Limburg wel de normale dienstregeling.

KLM heeft, voor zover nu bekend, bijna 170 vluchten geannuleerd in verband met de storm en er rijden in de ochtend minder treinen. Vanaf 14.00 uur ligt al het treinverkeer stil. Veel teststraten en vaccinatielocaties gaan dicht vanwege Eunice en de ANWB stelt op de website dat het onderweg bij storm gevaarlijk kan zijn. “Het vraagt om aangepast rijgedrag en extra alertheid.”

Storm Eunice volgt storm Dudley op, die donderdag voor veel overlast en schade zorgde. Voor Dudley werd code geel afgegeven. Voor Eunice dus code oranje, behalve in Limburg. Op de site van het KNMI wordt uitgelegd wat bedoeld wordt met code oranje. “Wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is”, aldus het KNMI.

Bron: 1Limburg Nieuws