Home > Stormachtig weer nog niet voorbij: windstoten houden aan

Stormachtig weer nog niet voorbij: windstoten houden aan

feb 19, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Er is sprake van zware windstoten van circa 80 kilometer per uur, meldt .

Vanaf zaterdagavond heeft Limburg te maken met een zuidwestenwind met een windkracht van 5 tot 6. De stevige, koude wind wordt aangevuld met buien.

Hoewel het weer zondag in de ochtenduren rustiger wordt, maakt windkracht 5-6 tegen het middaguur opnieuw zijn retour. Wel is het relatief zacht: het kwik loopt op tot zo’n 11 graden.

Ook maandag is het volgens Meteo Limburg nog onstuimig weer. De zware windstoten van circa 80 kilometer per uur zorgen wederom voor windkracht 6.

De NS verwacht zondag weer vrijwel de geplande dienstregeling te kunnen rijden, maar reizigers moeten zaterdagavond nog altijd rekening houden met stremmingen en annuleringen. Op enkele trajecten kan er nog hinder zijn door de herstelwerkzaamheden na de storm van vrijdag.

Onder andere op het traject tussen Sittard en Maastricht zal het treinverkeer zaterdagavond waarschijnlijk niet meer worden hervat.

Storm Eunice trok vrijdag over Nederland en liet door het hele land een ravage achter. Er werden windsnelheden gemeten boven de 140 kilometer per uur. Daarmee groeide Eunice uit tot een ‘zware storm’.

Zaterdag stroomden er zo’n 800 schademeldingen binnen bij de veiligheidsregio’s van Limburg als gevolg van de storm. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen door storm Eunice.

Bron: 1Limburg Nieuws