Home > Tom Dumoulin begint zijn seizoen in de Verenigde Emiraten

Tom Dumoulin begint zijn seizoen in de Verenigde Emiraten

feb 19, 2022 | 1Limburg, Sport

Dumoulin is de aangewezen kopman van de formatie van Team Jumbo-Visma voor de zevendaagse etappewedstrijd.

Dumoulin zal in deze wedstrijd zijn degens vooral moet kruisen met de winnaar van vorig jaar:, tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar. De Sloveen zal ook dit jaar wederom proberen de thuiswedstrijd van zijn ploeg te winnen. Voor het team van Pogacar is het van groot belang dat er een goed resultaat wordt behaald met de door de Emiraten gesponsorde ploeg.

De UAE Tour is de eerste wedstrijd in de World Tour van dit seizoen. Frans Maassen is de ploegleider van Team Jumbo-Visma tijdens deze etappekoers.

Dumoulin kan in de derde rit zijn tijdritkwaliteiten tonen. Voor echt grote tijdsverschillen is de rit tegen de klok echter te kort, slechts negen kilometer. Voordeel voor de mannen die de grote plaat kunnen draaien is echter wel dat het vlakke parcours slechts één bocht telt: het keerpunt.

In de vierde rit is het klimmen geblazen. Na 160 relatief gemakkelijke kilometers wacht de renners een 20 kilometer lange beklimming van de Jebel Jais. Het gemiddelde stijgingspercentage van deze klim bedraagt 5 procent.

Na twee sprintersritten kan het klassement in de laatste etappe nog eens goed door elkaar geschud worden. Na een volledig vlakke aanloop kan de slotklim Jebel Hafeet vuurwerk opleveren. Via brede haarspeldbochten gaat het omhoog naar de eindstreep van deze ronde. Op zo’n drie kilometer voor de streep kunnen sterke renners hun slag slaan op een 11 procent steile strook.

Tom Dumoulin heeft zich samen met enkele ploeggenoten in Colombia op de wedstrijd voorbereid. De Maastrichtenaar speldt in de Verenigde Arabische Emiraten na vijf maanden weer een rugnummer op zijn koerstrui. Dumoulin reed op 5 september 2021 zijn laatste koers. Hij werd toen derde in de slotetappe van de Benelux-tour.

Tijdens de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Vlaanderen kwam de renner van Team Jumbo-Visma tijdens een training ongelukkig ten val. Door een gebroken pols was zijn seizoen toen direct ten einde.

Bron: 1Limburg Sportnieuws