Home > BAL wint van basketballers Den Haag

BAL wint van basketballers Den Haag

feb 19, 2022 | 1Limburg, Sport

Door zowel de zege als de nederlaag van Den Helder stijgt BAL een plaats op de ranglijst. Het was de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de competitie, waarin BAL als negende eindigt.

In het eerste kwart waren de punten duur. Na tien minuten zuivere speeltijd eindigde de opening in 12-7. Verdedigend stond het goed bij de Weerter thuisclub, maar aanvallend nog niet. Dat gold ook voor tegenstander Royals.

Daar viel vooral de IJslander Snorri Vignisson op. Hij was met elf punten de meest scorende speler bij de gasten voor de pauze. Toch leidde BAL bij rust met 32-28. Met de ‘driepunters’ wilde het nog niet lukken.

The Hague had dan wel het tweede kwart gepakt (20-21), het eerste deel na rust was weer voor Weert (18-16). Dat bracht de stand op 50-44. Mede omdat er nu wel enkele driepunters vielen, onder meer van Donovan Mitchell.

Met Max van den Heuvel alseen van de betere spelers aan de kant van BAL leek de ploeg weg te lopen (60-51). Toch kwamen The Royals terug en werd het nog spannend (63-61). Via een driepunter van Sander Hollanders kreeg BAL een beetje meer lucht. Er was nog iets meer dan één minuut te spelen, maar daarin kwam Den Haag niet dichter bij. Ook al omdat Tom Ackermans, ex-Weert speler, miste.

Snorri Vignisson werd topscorer met 20 punten. Bij BAL was Donovan Mitchell met 14 punten de man met de hoogste score.

The Hague Royals won dan wel het vierde kwart met 16-17, dat was niet voldoende voor de wedstrijdwinst. Die was voor de thuisclub, waardoor BAL medio maart zal starten in de Elite Silver League. Daarin zullen naast de Nederlandse ook Belgische teams uitkomen.

Een reportage met wedstrijdbeelden en interviews van het duel is zondag te zien op L1 Televisie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws