Home > Handballers Lions pakken punt, Bevo op schot

Handballers Lions pakken punt, Bevo op schot

feb 20, 2022 | 1Limburg, Sport

Kembit Lions had het moeilijk tegen Aalsmeer, dat vanwege schorsingen onder andere zijn aanvoerder en international Samir Benghanem moest missen. Ook Lions was nog niet op volle sterkte door blessures van bijvoorbeeld Jasper Adams en de gevolgen van het virus.

Het Sittards team kwam er in het begin niet aan te pas en de regerend landskampioen liep uit naar 8-3. Vanaf dat moment begon Lions aan een inhaalrace. Het team van trainer Christoph Jauernik bracht het verschil terug tot één: 11-10.

Bij rust had Aalsmeer de marge weer vergroot en keek Kembit Lions tegen een 17-13 achterstand aan.

Naarmate de tweede helft vorderde, vocht Lions zich terug. Via Joris Baart werd het 18-18 gelijk. De teams waren aan elkaar gewaagd. Dan weer leidde Aalsmeer, dan weer Lions. Bij 26-23 in het voordeel van de thuisploeg nam de sterk spelende Thomas Dekker meerdere treffers voor zijn rekening: 26-26. Hij was het ook die met nog zo’n twintig seconden te spelen 28-28 scoorde en daarmee één punt veiligstelde voor zijn club.

Er waren al zes minuten gespeeld in het Belgische Haacht eer de thuisclub tegen kon scoren. De handballers van Herpertz Bevo leidden toen al met 4-0. De ruststand van 8-22 zegt genoeg. De wedstrijd was gespeeld.

Na rust ging Bevo frivool verder en het 40e punt (22-40) van Joris Gillé werd met gejuich door de Panningse ploeg en staf ontvangen. Sybren Styweg bracht even later de 24-42 eindstand op het scorebord.

Voor Bevo deed het resultaat er niet meer zo toe, hoewel het een goede zaak is nu de ploeg makkelijk scoort met het oog op het vervolg in de vaderlandse competitie.

Lions houdt zicht op de Final Four eind maart. Kembit-Lions blijft derde met één punt voorsprong op de nummer vier, Aalsmeer. Voor het Finale-weekend is het zaak om als tweede of derde te eindigen om zo lijstaanvoerder Bocholt te ontlopen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws