Home > Zondagavond lichte stormschade, windstoten houden aan

Zondagavond lichte stormschade, windstoten houden aan

feb 21, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens het KNMI lopen de windstoten in de loop van zondagavond op naar snelheden van zo’n 100 kilometer per uur. De gemelde schade valt voorlopig nog mee.

Bij een appartementencomplex aan de Florijnruwe in Maastricht waaiden panelen los. Ook ging een ruit kapot en kwam glas op de weg terecht. De straat werd afgezet en een hoogwerker kwam aan de klus te pas. Niemand raakte bij het incident gewond.

Op de Oudemarktstraat in Tegelen kortwiekte de brandweer een boom die dreigde om te vallen. Door wat van het gewicht weg te nemen, hoefde niet de gehele boom verwijderd te worden.

In Limburg geldt van zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 04:00 uur code geel. Na een korte periode van zachtere wind is de waarschuwing dan weer van kracht tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

De afgekondigde code geel betekent dat mensen alert moeten zijn, omdat er kans is op gevaarlijke situaties. In de kustprovincies is code oranje van kracht.

Vrijdag liet storm Eunice ook een ravage achter in Nederland. Er werden windsnelheden gemeten boven de 140 kilometer per uur. Daarmee groeide Eunice uit tot de categorie ‘zware storm’. In Limburg kwamen rond de 800 meldingen van schade binnen.

In de Nederlandse kustprovincies en het noorden gold lange tijd code rood. Vier mensen kwamen om het leven door de storm, drie van hen in de regio Amsterdam-Amstelland en een vierde in het Groningse Adorp.

Bron: 1Limburg Nieuws