Home > Schade aan supermarkt: maandag opnieuw zware windstoten

Schade aan supermarkt: maandag opnieuw zware windstoten

feb 21, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het waaide hard en Limburg had te maken met fikse buien met hagel, natte sneeuw en onweer. De brandweer kreeg meerdere meldingen van stormschade.

Omstreeks 00:40 uur moest de brandweer uitrukken voor een omgevallen boom in Maastricht. Dat gebeurde op een Jan Linders-supermarkt aan de Rijksweg. De boom viel net naast een geparkeerde auto. Het pand heeft volgens een correspondent flinke schade opgelopen.

Ook in Stein moesten de hulpdiensten in actie komen. Rond 23:50 uur kreeg de brandweer melding van een brand op de Pastoor van Heldenplein. In de wijk Nieuwdorp sloeg de bliksem in een kerk. Dat zorgde voor een harde klap. Brandweerlieden hebben uiteindelijk het dak gecontroleerd, maar de kerk heeft geen schade opgelopen.

Na de stormen van afgelopen dagen moeten we ook maandag nog rekening houden met zware windstoten. Daarvoor waarschuwt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). In Limburg gaat de windsnelheid maandag richting de 75 tot 90 kilometer per uur. Het weerinstituut heeft de weerwaarschuwing code geel afgekondigd, vanwege zware windstoten. Vooral tussen 12:00 en 18:00 uur moet men oppassen buiten. De windstoten kunnen overlast veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Volgens Meteo Limburg begint de maandagochtend droog. Tijdens het eerste deel van de middag is het bewolkt met buien, mogelijk met hagel, en lange perioden met regen. Later klaart het op. Het wordt zo’n 8 graden en het voelt kouder aan door veel wind.

Vanaf dinsdag neemt de wind in kracht af en zware windstoten zijn volgens Meteo Limburg niet meer te verwachten.

Bekijk de volledige weersverwachting voor Limburg.

Bron: 1Limburg Nieuws