Home > Verdachten invallen GGD-locaties Heerlen voor de rechter

Verdachten invallen GGD-locaties Heerlen voor de rechter

feb 21, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Heerlen en een 48-jarige man uit Hoensbroek. Ze worden onder meer verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging van GGD-medewerkers. Het duo komt voor tijdens een zogeheten snelrechtzitting. Dat wil zeggen dat een verdachte dan binnen 17 dagen voor de rechter staat.

Snelrecht is onderdeel van het lik-op-stukbeleid van politie en justitie. Hierbij worden strafzaken zo snel mogelijk afgehandeld. Met dit justitieel beleid wil het Openbaar Ministerie (OM) het signaal afgeven dat gewelddadig gedrag niet wordt getolereerd.

De politie pakte het duo vrijdag op. Maar als het aan justitie ligt, komen de man en vrouw nog niet op vrije voeten. Het OM verzoekt de rechter om het duo langer vast te houden. Als de rechter dit toewijst, blijven de antivaxers 14 dagen in voorlopige hechtenis.

De veertigers waren met groepjes militante antivaxers 9 en 10 februari betrokken bij invallen bij de GGD-testlocatie in Heerlerheide en de vaccinatielocatie aan de Palemigerboord. Daar eisten ze op hoge poten dat medewerkers een stuk papier moesten lezen, terwijl ze het GGD-personeel beschuldigden van ‘genocide’ en dreigden met tribunalen.

Ook werd er geduwd en getrokken. Een filmpje van de tweede confrontatie veroorzaakte veel verontwaardiging, niet alleen bij de GGD en burgemeester Roel Wever maar ook bij het publiek. Zo hield een aantal mensen een solidariteitsdemonstratie om de GGD-mensen een hart onder de riem te steken.

Bron: 1Limburg Nieuws