Home > Grote namen aan de start van Volta Limburg Classic

Grote namen aan de start van Volta Limburg Classic

feb 21, 2022 | 1Limburg, Sport

Het deelnemersveld zal aangevoerd worden door de Nederlandse ploegen Jumbo-Visma en Team DSM en de Belgische topteams Intermarché-Wanty- Gobert Matériaux en Lotto-Soudal. Bij het laatstgenoemde team heeft de ploegleiding al aangegeven dat zij Philippe Gilbert en Tim Wellens gaan opstellen.

Naast de genoemde World Tour-ploegen geven ook vijf pro-continentale ploegen acte de préséance. Alpecin Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, zal net als B&B Hotel, Bardiani CsF Faizane, Bingo Pauwels Sauces en Sport Vlaanderen starten in de Diepstraat in Eijsden.

Koersdirecteur Roy Packbier is zeer tevreden met de toezegging van de deelnemende ploegen. Door de komst van de World Tour-ploegen staat er gegarandeerd een sterk deelnemersveld aan de start. Daarmee is het bijna vanzelfsprekend dat er een waardige opvolger wordt gevonden voor winnaars van de edities in 2019 (Patrick Müller) en in 2018 (Jan Tratnik). “De Volta Limburg Classic is één van Nederlands grootste wielerwedstrijden en kent een fraaie erelijst”, laat Roy Packbier weten.

De editie van 2020 werd vanwege de uitbraak van de coronapandemie geannuleerd. Om dezelfde reden werd de koers in 2021 van april naar juli verplaatst. Op 18 juli kon de wedstrijd niet doorgaan omdat delen van het parcours onbegaanbaar waren door de wateroverlast in Limburg. “We hebben er met de aangekondigde versoepelingen het volste vertrouwen in dat de Volta Limburg Classic in 2022 weer als vanouds verreden kan worden”, aldus Packbier.

:

De Volta Limburg Classic is op zaterdag 2 april live te volgen op L1 televisie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws