Home > Antivaxers vrij, maar moeten wegblijven bij GGD

Antivaxers vrij, maar moeten wegblijven bij GGD

feb 21, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten bij hun voorgeleiding.

De 49-jarige vrouw uit Heerlen en de man van 48 uit Hoensbroek worden verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging van GGD-personeel. Het Openbaar Ministerie zet in op een snelrechtzitting, wat betekent dat de verdachten binnen nu en 14 dagen voor de politierechter moeten verschijnen.

Het duo werd vrijdag aangehouden, ruim een week na hun acties bij twee GGD-posten in Heerlen. Op woensdag 9 februari vielen ze binnen op een testlocatie in Heerlerheide, een dag later belaagden ze de test- en vaccinatielocatie aan de Palemigerboord. Ze eisten van de GGD-medewerkers dat die een brief zouden voorlezen, beschuldigden de GGD van onder meer ‘genocide tegen de Nederlandse bevolking’ en dreigden met ’tribunalen’. Ook ontstond er een duw- en trekpartij.

De verontwaardiging over de incidenten was groot, zeker toen een filmpje uitlekte van de tweede actie. Zowel de GGD als burgemeester Roel Wever riepen justitie op om in actie te komen. Een paar dagen na de gebeurtenissen werd in Heerlen een solidariteitsactie gehouden met het GGD-personeel.

Bron: 1Limburg Nieuws