Home > Video: Roda-directeur Peters kijkt terug op eerste maanden

Video: Roda-directeur Peters kijkt terug op eerste maanden

feb 21, 2022 | 1Limburg, Sport

In sprak hij over zijn plannen, eventuele promotie en de samenwerking met de Phoenix Groep.

Peters werd begin oktober, enkele maanden na zijn voetbalpensioen, gepresenteerd als nieuwe directeur in Kerkrade. Sindsdien heeft Peters veel gesprekken gevoerd. “Dan merk je hoe groot Roda JC is en hoeveel mensen erbij betrokken zijn. Als voetballer heb je wel door dat er veel toeschouwers zitten, maar als bestuurder heb je ook te maken met de mensen rondom de club.” Na ruim 100 dagen heeft Peters naar eigen zeggen een goed inzicht gekregen van de organisatie.

Peters zijn belangrijkste focus ligt op dit moment op een meerjarenplan. “Daarmee kunnen we een nieuw fundament onder de club leggen door aan iedereen te laten zien wie we zijn en wat we willen uitstralen. Ik denk dat voetbalclubs sterke merken moeten zijn.” Peters hoopt in Kerkrade een verbinder te zijn. “Iedereen weet dat bij Roda alle ego’s opzij moeten en ik probeer een bepaalde energie mee te brengen. Ik draag het verleden niet met mee, dat kan ook een voordeel zijn.”

Peters sprak ook over zijn contact met de Phoenix Groep, een investeringsgroep die in drie jaar tijd in totaal 4,5 miljoen euro in Roda JC pompt. “Dat contact is harstikke goed. Ik neem hen ook mee, waar ik mee bezig ben.” Of de overeenkomst met Phoenix wordt verlengd, kan Peters nog niet zeggen. “Ik denk dat de bal bij ons ligt. Wij moeten als club laten zien dat we beleid gaan maken, dat we commercieel stappen gaan zetten en dat er een goede flow in de club komt. We moeten bewijzen dat we zelf redzaam kunnen zijn.”

Sportief gezien draait Roda JC een goed seizoen. De Kerkradenaren hebben al sinds november niet meer verloren en zijn hard op weg naar een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. “Je bent als club altijd klaar voor promotie”, zegt Peters over een mogelijke promotie naar de Eredivisie. “Als je een stap gaat maken, die altijd welkom is, moet je die als organisatie ook kunnen dragen. Daar zijn we op de achtergrond mee bezig. Maar we willen graag promoveren.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws