Home > Video: Roy Curvers leidt opnieuw de sprinttrein

Video: Roy Curvers leidt opnieuw de sprinttrein

feb 22, 2022 | 1Limburg, Sport

Naast zijn aandacht voor zijn eigen ploeg keek Curvers zondag ook naar Wout Poels, die de Ruta del Sol won.

Curvers maakte alle sprintsuccessen mee bij Team Sunweb, en alle voorgangers van die ploeg. Met Marcel Kittel en John Degenkolb had dat team sprintkanonnen in huis die etappes wonnen in grote rondes en ook klassiekers op hun naam wisten te schrijven. Curvers was als wegkapitein altijd een belangrijke spil in de sprinttrein. En toen hem werd gevraagd om als ploegleider bij Team DSM, de opvolger van Team Sunweb, de sprinttrein onder zijn hoede te nemen, hoefde hij niet lang na te denken. “Mijn hart ligt daar iets meer dan bij bergop finishen”, zegt Curvers in .

De oud-wielrenner denkt dat zijn ervaring kan helpen. “Ik sta te branden om die mannen te helpen.” De Limburger is ongeveer 50 dagen per jaar onderweg. Hij is vooral aanwezig bij trainingskampen en op koersdagen. “Ik begeleid tien man persoonlijk die bij ons in de sprintgroep vallen. Naast het sprinten begeleid ik ze ook in de carrièreplanning, wedstrijdvoorbereiding en hun tactische ontwikkeling.” De komende maanden is Curvers met name in België te vinden. “Daarna focus ik me op de grote rondes, met als de eerste de Giro d’Italia.”

Curvers genoot zondag van de winst van provinciegenoot Wout Poels in de Ruta del Sol. “Dit is de kracht van Wout Poels. Hij kan het hele jaar dienend rijden, maar als hij iets kan grijpen zit hij er bovenop. De Ruta del Sol is geen makkelijke koers.” Curvers hoopt Poels dit jaar nog vaker van voren te zien. “Hij moet in mijn ogen niet rijden voor een top vijf klassering in het algemeen klassement, maar in een vrije rol rijden en een ritje proberen te kapen in een grote ronde.”

:

Bron: 1Limburg Sportnieuws