Home > Mondkapjesaffaire in gevangenis: medewerkers op non-actief

Mondkapjesaffaire in gevangenis: medewerkers op non-actief

feb 23, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit informatie van L1 en wordt door gevangeniswoordvoerder Robert Meijer bevestigd.

Begin deze maand kwam de situatie tot een kookpunt. Vier medewerkers van de inrichting in Roermond weigerden tijdens hun werk een mondkapje te dragen, volgens de gevangenisdirectie zonder geldige reden. Meijer zegt dat er ‘indringende gesprekken’ met het viertal zijn gevoerd. Twee van de weigeraars gingen na die gesprekken overstag.

Het andere duo hield voet bij stuk. Deze medewerkers zijn voorlopig niet welkom in de gevangenis. “Zij zijn zonder doorbetaling van loon door het management naar huis gestuurd. Disciplinaire stappen richting deze personen worden uitgewerkt”, laat woordvoerder Meijer weten. “Een mondkapje is verplicht, omdat wij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van gedetineerden en personeel.”

De gevangenis doet er volgens Meijer alles aan nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. “Er dient een veilige leef- en werkomgeving te worden geboden. We huisvesten gedetineerden die een kwetsbare gezondheid hebben, of kunnen hebben.”

Het is niet voor het eerst dat mondkapjes voor onrust zorgen binnen de Roermondse bajes. Niet lang na het uitbreken van de coronapandemie besloot een aantal medewerkers mondkapjes te dragen tijdens hun werk. Dat zorgde voor onrust onder gevangenen, omdat mondkapjes toen nog niet verplicht waren. De directie heeft de betreffende medewerkers een waarschuwing gegeven.

Bron: 1Limburg Nieuws