Home > Martens na nederlaag tegen Frankrijk: ‘Nog niet goed genoeg’

Martens na nederlaag tegen Frankrijk: ‘Nog niet goed genoeg’

feb 23, 2022 | 1Limburg, Sport

Het oefentoernooi was belangrijk in aanloop naar het EK voetbal van komende zomer.

De voetbalvrouwen oefenden de afgelopen week al tegen Brazilië (1-1 gelijkspel) en Finland (3-0 overwinning). Tegen Frankrijk werd beslist wie het oefentoernooi zou winnen, maar nog belangrijker was hoe Oranje er voor stond in verhouding tot de Françaises. Oranje speelde een zwakke helft tegen de Franse vrouwen en na een handsbal van Merel van Dongen kwam Frankrijk op voorsprong vanaf de penaltystip via Wendie Renard. Vijf minuten later verdubbelde Marie-Antoinette Katoto met een hakballetje de voorsprong.

Na rust verkleinde Lineth Beerensteyn het verschil, maar Oranje kwam niet meer langszij. Katoto besliste, wederom met een hakballetje, de eindstand op 3-1.

Lieke Martens was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld, maar zag ook lichtpuntjes. “Ik denk dat we vaker voor het doel kwamen ten opzichte van het duel tegen Brazilië, maar we hebben teveel duels verloren en dan lijkt het verschil veel te groot. Dat mag niet ons overkomen. Ik vond wel dat er meer patronen zichtbaar waren, maar het is nog niet goed genoeg”, zei ze tegen ESPN.

Bij de Oranje Leeuwinnen ontbraken enkele belangrijke speelsters vanwege blessures of coronaprotocollen. “We missen de meiden die thuis op de bank zitten, dat zijn belangrijkste speelsters. Maar aan de andere kant is het belangrijk dat de jonge meiden van het niveau proeven”, zegt de speelster uit Nieuw-Bergen.

In april wachten voor Oranje weer andere wedstrijden. Dan zijn namelijk laagvliegers Cyprus en Wit-Rusland de tegenstanders in de WK-kwalificatie. In juni gaat het team van bondscoach Mark Parsons zich dan voorbereiden op het EK in Engeland. Dat begint voor Oranje op 9 juli met een wedstrijd tegen Zweden.

Bron: 1Limburg Sportnieuws