Home > Bob Wouda: ‘Bang dat Poetin meer grond wil annexeren’

Bob Wouda: ‘Bang dat Poetin meer grond wil annexeren’

feb 23, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat vertelt Wouda woensdagavond in L1mburg Centraal.

Volgens hem hadden de westerse leiders al in 2014 strenger moeten ingrijpen, zoals nu het geval is. “Als de westerse landen goed hadden gereageerd op de annexatie van de Krim, dan hadden we kunnen voorkomen dat Poetin raketten kon installeren, wat hij wel gedaan heeft en een serieuze bedreiging is.”

Wouda verwacht dat Poetin als het ware weer de landsgrenzen van de Sovjet-Unie wil herstellen. Hij is dan ook bang dat er nog meer gebieden worden ingevallen. “Zoals Poetin heeft aangegeven, gaan we terug naar 1911, net na de wereldoorlog. En dat is heel erg bij de Oekraïense bevolking aangekomen. En waar we ook bang voor zijn, is dat Poetin het zuidelijk deel van het land wil annexeren, het zuidelijke deel van Marioepol.”

Momenteel is Wouda in Nederland om humanitaire goederen, zoals bedden of kinderkleding, te regelen voor Oekraïne. Binnenkort hoopt hij weer met enkele vrachtwagens naar zijn tweede moederland te kunnen vertrekken. De Baexemse gepensioneerde zamelt al zestien jaar hulpgoederen in voor de voormalige Sovjetrepubliek. Hij is getrouwd met een Oekraïense, met wie hij twee kinderen heeft.

Honorair Consul-Generaal Constantijn van Vloten, erevertegenwoordiger van de Russische federatie in Limburg, is volledig op de hand van Poetin. Dat zegt hij in een interview met L1, waarvoor hij toestemming kreeg van de Russische ambassade.

Bron: 1Limburg Nieuws