Home > Dit wordt de vastelaovend van de joekskapel

Dit wordt de vastelaovend van de joekskapel

feb 24, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Joekskapellen worden dan ook overstroomd met aanvragen. Voor aanwezigheid tijdens vastelaovend zelf, maar ook al in de aanloop er naartoe.

Jeroen Engels van de Venlose Joekskapel D’n Heiten Haspel zegt dat de aanvragen blijven binnenstromen sinds de laatste persconferentie. Ook Sjors van Doorn van Och Nae Toch ziet dat. “Ik krijg zeker vijf of zes telefoontjes per dag.”

Veel geoefend is er de laatste tijd niet. Dat was ook niet mogelijk met alle beperkingen om met grote groepen bij elkaar te komen. D’n Heiten Haspel is een vriendengroep van 13 personen, die afgelopen vrijdag sinds lange tijd weer een avond met zijn allen gepland had.

Op uitnodiging van de lokale slager maakten ze met hun Joeksmobiel een rondgang langs verschillende thuisadressen in de Venlo. Slager Toine Schreinemachers organiseert jaarlijks . Op die avond bakt hij balkenbrij bij de Venlose stadsprins thuis. Omdat er dit jaar geen prins is, besloot hij er een open evenement van te maken en zijn balkenbrij (de “zwarte drek”) op meerdere locaties bij mensen thuis te bakken. Met het vertier van de joekskapel erbij.

“Ik kreeg meteen kippenvel toen ik weer met de Joeksmobiel en de jongens onderweg was”, zegt bandleider Jeroen Engels. “Mensen gaan meteen los. Vastelaovend is een levensmedicijn. Dat hebben ze moeten missen tijdens corona. Mensen zijn toe aan levensmedicijn.”

Voor de joekskapel was het fijn om even warm te draaien. “Volgende week gaan we op zoveel plekken spelen, maar het moet wel leuk blijven.”

Bron: 1Limburg Nieuws