Home > Drugsverdachte is jacuzzi kwijt, maar mag wel naar huis

Drugsverdachte is jacuzzi kwijt, maar mag wel naar huis

feb 24, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Jozua S. (35) komt thuis in een huis dat hij niet meer volledig zal herkennen; de politie pakte onlangs zijn jacuzzi en zwembad af.

Jozua en Sven van H. (32) zijn volgens justitie op grote schaal bezig geweest met hennepstekken. De zaak kwam na vijf anonieme meldingen aan het rollen. In november 2021 werd het duo aangehouden en legde de politie beslag op zo’n 10.000 stekken. De politie nam ook andere spullen mee, die in een persverklaring werden omschreven als ‘contant geld, twee Rolex-horloges en een luxe personenauto’.

Onzin, zegt Jozua’s advocate Sandra Carli. “Het gaat om 1600 euro cash, één nephorloge, een horloge van zijn vriendin en een leaseauto. En dan wordt cliënt neergezet als een grote boef. Wat ik helemaal erg vind, is dat ze een jacuzzi en zwembad uitgraven. Die zaten aard- en nagelvast. We hebben alternatieven aangedragen, maar werden genegeerd. Dit was puur machtsvertoon.”

Met de jacuzzi-actie wil justitie er zeker van zijn dat de Staat crimineel geld terugkrijgt. “Maar wat denk je dat die hele operatie heeft gekost?”, countert Carli. Haar cliënt mag donderdag wel naar huis, zij het onder voorwaarden.

Ook medeverdachte Sven is vanaf donderdag een vrij man. “Ik ben blij dat de rechtbank oog heeft gehad voor de persoonlijke omstandigheden van mijn cliënt”, zegt advocate Francoise Landerloo. Van Sven zijn vooralsnog geen spullen afgenomen.

Bron: 1Limburg Nieuws