Home > Meer inbraken tijdens carnaval: dit kun je doen

Meer inbraken tijdens carnaval: dit kun je doen

feb 25, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Maar wat kun je dan doen?

Volgens Mireille van den Boom van Interpolis is het zeker niet nodig om thuis te blijven. Je kunt volgens haar wel wat maatregelen treffen. “Zorg dat je huis er leefbaar uitziet, alsof er iemand thuis is. Laat lampen en de radio aan, zorg dat je ramen en deuren op slot zijn en ruim niet te veel op. Laat bijvoorbeeld glazen op tafel staan.” Volgens Van den Boom is het belangrijk ook altijd alert te blijven en mensen aan te spreken.

Tijdens de coronapandemie toen iedereen meer thuis was zag Interpolis het aantal inbraken afnemen met 40 procent. “Maar sinds week 5, dus sinds de versoepelingen, zien we weer een stijging van 65 procent.”

Van den Boom zegt dat de verzekeraar in 2020 zag dat met name in Heerlen veel inbraken plaatsvonden tijdens de carnaval. “Daar was het aantal inbraken 30 procent hoger dan op andere momenten.” Op plek twee stond Maastricht gevolgd door Venray.

Waar sommige mensen nog steeds denken dat inbrekers vooral s’ nachts actief zijn, is dat volgens Van den Boom al lang niet meer zo. “Niet alleen met carnaval maar het hele jaar door zien we vooral dat inbrekers overdag toeslaan.”

Bron: 1Limburg Nieuws