Home > Limburgers kennen tegenstanders in Conference League

Limburgers kennen tegenstanders in Conference League

feb 25, 2022 | 1Limburg, Sport

Bij Vitesse, Feyenoord én bij FK Bodø/Glimt staan Limburgers onder contract die met hun ploeg willen proberen om als eerste club de nieuwe Europese clubcompetitie te winnen.

Vitesse bereikte donderdagavond de achtste finales van het derde Europese clubtoernooi door een 1-0 achterstand tegen Rapid Wien in de return goed te maken. In de eigen Gelredome werd met 2-0 gewonnen. Doelman Jeroen Houwen uit Oirlo keepte de hele wedstrijd en hield zijn doel dus schoon. Een andere doelman, Eric Verstappen uit Tegelen, zat op de bank bij de Arnhemmers.

In de achtste finales treffen Houwen en Verstappen met Vitesse het AS Roma van trainer José Mourinho. AS Roma staat momenteel op de achtste plaats in de Italiaanse Serie A.

Feyenoord, met Bryan Linssen uit Neeritter en Jorrit Hendrix uit Panningen, was al zeker van de achtste finales door een eerste plaats in de groepsfase. In de strijd om een plek bij de laatste acht treft de ploeg van Arne Slot, die vrijdag zijn contract bij de Rotterdammers verlengde tot 2024, Partizan Belgrado. Partizan is de koploper in de Servische competitie.

Het Noorse FK Bodø/Glimt heeft AZ geloot als tegenstander voor de achtste finales. Bij de Noorse ploeg staat Joshua Smits onder contract. De doelman werd geboren in Nijmegen, maar is opgegroeid in Middelaar. Bodø/Glimt, met Smits in de basis, wist donderdagavond de tussenronde te overleven door Celtic over twee wedstrijden met 5-1 te verslaan. Bij Celtic speelt Giorgios Giakoumakis, oud-spits van VVV-Venlo. De Griek kwam niet tot scoren in de twee duels tegen de ploeg van Smits.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 10 maart. Een week later, op 17 maart, wordt duidelijk wie zich plaatsen voor de kwartfinales.

Bron: 1Limburg Sportnieuws